afbeelding 5 tips om je baby te laten slapen
07/06/2018

5 tips om je baby te laten slapen

Je baby sneller in slaap laten vallen, doe je zo!

De slaap van je baby is kostbaar. Voor de baby én voor jezelf. Wil je je baby laten slapen als een roosje, volg dan deze tips!

 

Leg je baby elke dag op een vast tijdstip in bed

Het ideale tijdstip is tussen 18.30u en 19.30u. Nog een belangrijke tip: leg je baby wakker in zijn bedje, zo leert hij zelf in slaap te vallen.

Zorg voor een ideale kamertemperatuur

De perfecte temperatuur van de babykamer ligt tussen 16°C en 18°C. Zorg ook dat de kamer voldoende verlucht wordt, zo zorg je ervoor dat de kamer niet te droog is.

Maak de kamer voldoende donker

Met een donkere kamer leert je baby sneller het verschil tussen dag en nacht. Door de duisternis slapen baby’s langer en dieper. Teveel licht zorgt ervoor dat een slechte slaper sneller wakker wordt.

Bedenk een slaapritueel

Zing slaapliedjes, lees een verhaaltje voor, zeg slaapwel tegen alle poppen… of maak je eigen ritueel. Slaaprituelen zorgen voor een houvast. Zo weet de baby dat het bedtijd is en maakt hij of zij bij de start van het ritueel al slaaphormoon aan. Je moet het slaapritueel wel consequent toepassen, anders werkt het niet.

Laat de baby in een eigen bedje slapen

Een vaste slaapplek zorgt niet alleen voor rust, maar ook voor gewenning en herkenning. Wil je baby niet slapen in zijn eigen bed, wikkel hem dan in zachte doeken in. Probeer hem niet bij jou in bed te laten slapen want het is moeilijker om dat af te leren.

 

Andere blogberichten:

 

Zoek je Baby en kind-specialist

Wil je bijverdienen als oppas?

Registreer jezelf als oppas

Registreer je nu
7
Openstaande klussen
0
Afgewerkte klussen