afbeelding 5 tips om je kind veilig te laten spelen
08/06/2018

5 tips om je kind veilig te laten spelen

Veilig spelen danzij deze tips

Let goed op de leeftijdsindicatie

Bekijk altijd de symbolen op de verpakking van het speelgoed. Neem de symbolen over de leeftijd steeds serieus. Het is een perfecte indicatie of het veilig is om jouw kind ermee te laten spelen of niet.

Check de batterijhouder

Bij elk speelgoed dat op batterijen werkt, moet de batterijhouder afgesloten zijn met (kleine) schroeven. Zo kan de batterijhouder enkel geopend worden met een schroevendraaier en kan je kind de batterijen nooit uit het speelgoed halen.

Leer je kind het speelgoed opruimen

Help je kindje om al het speelgoed op het einde van de dag op te ruimen. Zo heb je niet alleen een opgeruimd huis, maar voorkom je ook ongelukken.

Controleer de magneten regelmatig.

Magneten zijn enorm gevaarlijk omdat kindjes ze kunnen inslikken. Check regelmatig bij al het speelgoed met magneetjes of deze nog goed vastzitten. Ook kleine onderdelen (balletjes, zuignappen,…) kunnen verstikkingsgevaar opleveren en dat willen we liever vermijden.

Let op met houten speelgoed.

Hout kan splinteren en splinters kunnen zeer pijnlijk zijn. Wil je toch houten speelgoed voor je kind? Koop dan enkel gelijmd speelgoed. Gespijkerd of geschroefd speelgoed gaat gemakkelijker splinteren.

 

Andere blogberichten:

 

Zoek je Baby en kind-specialist

Wil je bijverdienen als oppas?

Registreer jezelf als oppas

Registreer je nu
7
Openstaande klussen
0
Afgewerkte klussen