afbeelding Hoe een veilig evenement te organiseren?
31/05/2018

Hoe een veilig evenement te organiseren?

Veiligheid boven alles!

Bij het organiseren van evenementen komt altijd heel wat bij kijken. Er moet zoveel geregeld worden, dus vergeet zeker niet goed na te denken over de veiligheid van het event.

1. Duid een verantwoordelijke aan

Iemand aanduiden voor de veiligheid van je evenement is altijd slim. Deze persoon kan alles voorbereiden en in goede banen leiden.

2. Toegangswegen moeten altijd vrij zijn

Het is van groot belang dat alle toegangswegen vrij zijn, zodat de hulpdiensten snel ter plekke kunnen komen. Denk hierbij aan een ongeval of een persoon die onwel wordt.

3. Houd blusapparatuur en hulpverleningsposten vrij

Zorg dat je evenement beschikt over blusapparatuur en een EHBO-post. Zorg ervoor dat de brandblusapparatuur goed en snel bereikbaar is en dat bezoekers gemakkelijk tot bij de EHBO-post geraken.

4. Duidelijk aangegeven vluchtwegen en nooduitgangen zijn belangrijk

Bij zowel binnen- als buitenevenementen is het belangrijk dat vluchtwegen en nooduitgangen heel duidelijk worden aangegeven. Laat de verantwoordelijke van de veiligheid voor het evenement goed uitzoeken welke regels er gelden voor de vluchtwegen en nooduitgangen en hoe je daaraan kunt voldoen.

5. Houd bij de aankleding van je event rekening met veiligheid

Bij de aankleding van je event is het belangrijk om ineens te zorgen voor veilige materialen. Denk bijvoorbeeld aan moeilijk ontvlambare decoratie en het veilig plaatsen van eventuele versiering. Zorg ervoor dat de decoratie ook altijd vrij is van warmtebronnen en hang de versiering minstens 2,5 meter boven de grond. Zorg er ook voor dat de vloerbekleding vast ligt en niet kan verschuiven.

6. Maak een duidelijk plan

Vraag de verantwoordelijke van de veiligheid van het evenement om een duidelijk plan te maken met hierin alle genomen veiligheidsmaatregelen.

 

 
Andere blogberichten:

Zoek je Evenementen-specialist

Wil je bijverdienen als partyhulp?

Registreer jezelf als partyhulp

Registreer je nu
4
Openstaande klussen
0
Afgewerkte klussen