afbeelding Hoe kies je de beste boormachine?
11/10/2018

Hoe kies je de beste boormachine?

Als uitvoerder ben je sterk afhankelijk van het gereedschap dat je voor handen hebt. Een degelijke boormachine is een belangrijk gereedschap. Van deze veelzijdige powertool zijn er veel verschillende modellen op de markt: klopboormachines, schroefboormachines, accu boormachines,… Maar hoe kies je nu de beste boormachine om bij te verdienen? Met deze vier tips kies je de beste boormachine. Wil je weten welke benodigdheden je nodig hebt als uitvoerder, lees dan deze blog!

Kies het juiste model boormachine

Over het algemeen zijn er drie categorieën boormachines: gewone boormachines, klopboormachines en boorhamers

  • Boormachines: Dit type is geschikt voor het boren in metaal, hout en zachte steensoorten
  • Klopboormachines: Dit type is een boormachine die ook kan kloppen. Met dit type kan men dan ook boren in de hardere steensoorten
  • Boorhamers: Dit de meest geavanceerde van de drie types. Ze zijn zeer geschikt voor het zwaardere werk.

Kracht van je boormachine

De kracht van een boormachine hangt af van het vermogen dat de motor op de boorkop kan overbrengen. Maar hoe weet je nu welke boormachine het krachtigste is? Je kijkt dan naar het maximale koppel getal (Nm), hoe krachtiger de machine, hoe groter dit getal.

Accu of elektrisch?

Wil je niet beperkt worden in de mobiliteit van je boormachine? Dan kies je best voor een accuboormachine. Heb je zwaarder werk op te knappen? Kies dan voor een elektrische (klop)boormachine, die krachtiger is.

Boorhouder

Wat veel uitvoerders vergeten in de keuze van hun boormachine, is het vergelijken van de boorhouders. Er zijn verschillende soorten boorhouders:

  • Snelspan: met dit type kan je zonder extra materiaal en bijzonder snel je boren inspannen.
  • Sleutel of tandkrans: bij dit soort boorhouder moet je telkens met een bijhorend sleuteltje de boor inspannen in de boorhouder. Het is niet zo handig en trager dan de snelspan.
  • SDS-plus: dit is het meest professionele type. Je ziet ze dan ook vaak terug bij boorhamers. Het is ook een soort snelspan waarbij je als klusser de boor direct in de houder klikt.

Andere blogartikels:

 

Zoek je Klussen in/aan huis-specialist

Wil je bijverdienen als klusser?

Registreer jezelf als klusser

Registreer je nu
78
Openstaande klussen
24
Afgewerkte klussen