afbeelding Met deze tips & tricks lijkt je huis altijd opgeruimd en proper!
07/06/2018

Met deze tips & tricks lijkt je huis altijd opgeruimd en proper!

Komen er vaak gasten over de vloer en heb je die dag geen tijd meer om grondig je huis te poetsen? Pas dan volgene tips & tricks toe. Deze tips zorgen ervoor dat je huis in enkele minuten fris en schoon lijkt.

1) Hou oppervlakken zo leeg mogelijk

Probeer om zoveel mogelijke lege ruimtes te creƫren. Dit zorgt voor rust in jouw huis. Verschillende potjes en schaaltjes zorgen er alleen maar voor dat je woning rommeliger lijkt dan ze daadwerkelijk is.

2) Verstop rommel

Rommel verstoppen is effectief als het snel moet gaan. Op lange termijn is dit natuurlijk geen logische optie. Pak een grote mand en ga ermee door het hele huis, stop hier alles in dat rondslingert. Zet de mand uit het zicht in een berging of kast en klaar is kees.

3) Haren van huisdieren

Een huis vol katten-of hondenharen is een absolute no go, zo laat het je huis ook viezer lijken dan het daadwerkelijk is. Stofzuig jouw zetel of ga er met een kledingroller snel over waar het echt nodig is.

4) Schud de kussens op en hang je tv-deken recht

Wordt het aperietiefje in jouw zetel / zitkamer gedronken? Dan is het belangrijk dat het salon er keurig uitziet. Vouw je dekens op en hang deze over de leuning van de zetel en schud kussens op. Je zetel oogt onmiddellijk wat chiquer.

5) Verluchten

Het is belangrijk om je huis te verluchten alvorens je gasten komen. Dit kan je best een half uurtje op voorhand doen. Zeker in de winter kan de lucht nogal snel bedrukkend aanvoelen en dan weet je onmiddellijk dat je huis fris ruikt.


6) Afstoffen

Neem een microvezel doek en spuit hier een beetje allesreiniger op en ga zo even over alle grote oppervlaktes in huis. Denk aan tafel, schouw, tv-kast, .... Het duurt slechts enkele minuten, maar je woning lijkt er meteen proper door.

7) Vergeet ramen & spiegels niet

Stof lijkt op een spiegel of raam altijd erger! Snel proper maken met een raamreiniger is dus de booschap!

 

Andere blogartikelen:

Zoek je Huishoudhulp-specialist

Wil je bijverdienen als huishoudhulp?

Registreer jezelf als huishoudhulp

Registreer je nu
9
Openstaande klussen
2
Afgewerkte klussen