afbeelding Opgelet voor allergenen
16/11/2018

Opgelet voor allergenen

Niet iedereen mag zomaar alles eten. Om verrassingen te voorkomen, hanteer je best volgende tips:

  1. Som alle ingrediënten van je maaltijd op
  2. Voorzie een opsomming van de allergenen bij de maaltijd
  3. Let op voor verborgen allergenen die in bakboter, instant sauzen en kruiden verscholen zitten
  4. Bij twijfel zoek je best even op of jouw ingrediënt een allergeen is of niet. Voorkomen is beter dan genezen

Deze lijst van allergenen kan je alvast op weg helpen:

  • Glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, khorasantarwe/ kamut)
  • Schaaldieren
  • Eieren
  • Vis
  • Pinda
  • Soja
  • Melk (inclusief lactose)
  • Noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten).
  • Selderij
  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Lupine
  • Weekdieren

Succes!

Onderstaande blogs interesseren jou misschien ook?

Zoek je -specialist

Bijverdienen in ''?

Registreer jezelf als

Registreer je nu