afbeelding Schoonmaaktips om snel en efficiënt te werken
07/02/2019

Schoonmaaktips om snel en efficiënt te werken

Poetstips om snel en efficiënt te werken

 • Eerst grondig poetsen:
  De eerste tip vergt wel een beetje inspanning. De eerste keer dat je de AirBNB-woning gaat poetsen, neem je best even de tijd. Je profiteert namelijk nog lang van die eerste grondige poetsbeurt. Stof dat onder kasten ligt (of net bovenop hoge kasten) dwarrelt rond en maakt de woning snel weer vuil. Zodra het zware werk rond is, zal je merken dat je de woning veel sneller kan proper houden
   
 • Daarna onderhouden:
  Een tip is om wegwerpdoekjes in de keuken, het toilet en de badkamer te voorzien. Zo kunnen huurders (maar ook jij) heel snel even over die oppervlakken gaan als ze de woning verlaten. Zo geef je hen het gevoel dat ze de boel netjes hebben achtergelaten (toegegeven: niet elke huurder zal dit doen, maar it’s worth a try)
   
 • Tijdens het poetsen:
  • Poets altijd van boven naar beneden. Stof dwarrelt immers altijd omlaag en kan je gepoetste oppervlakken al meteen weer besmeuren.
  • Over stof gesproken. Dit verwijder je best al door af te stoffen. Zo wordt je water veel minder snel vuil.
  • Op televisie zien de poetsproducten die na enkele seconden werken er indrukwekkend uit, maar de realiteit is anders. Geef je producten de kans om in te werken door af te wisselen tussen de ruimtes die je poetst (op dezelfde verdieping welteverstaan)
  • Het hele huis met allesreiniger poetsen klinkt misschien efficiënt, maar is het zeker niet. Je gebruikt best specifieke schoonmaakmiddelen voor elke ruimte. Indien mogelijk kan je ze ook daar stockeren. Zo heb je ze meteen bij de hand.
    

Zoek je Huishoudhulp-specialist

Wil je bijverdienen als huishoudhulp?

Registreer jezelf als huishoudhulp

Registreer je nu
1
Openstaande klussen
2
Afgewerkte klussen