afbeelding Tips om een voedselveilige persoonlijke hygiëne te handhaven
16/11/2018

Tips om een voedselveilige persoonlijke hygiëne te handhaven

Met een propere keuken heb je alvast een goede start gemaakt om voedselveilig achter de potten en pannen te staan. Als je het helemaal goed wil doen, neem je best onderstaande tips voor een persoonlijke hygiëne ook even door:

  1. Was altijd je handen op volgende momenten:
  • voor je begint te koken
  • na elke pauze
  • na een toilet bezoek
  • na een niesbeu, hoestbui of het snuiten van je neus
  • nadat je iets vuil hebt aangeraakt
  • na het aanraken van rauw voedsel
  • na het roken
  • nadat je zelf hebt gegeten
  1. Was je handen niet in dezelfde wasbak als die waar je jouw producten wast. Als je maar één wasbak hebt, gebruik je deze gescheiden in tijd
  2. Droog je handen af met een propere handdoek die dagelijks vervangen wordt
  3. Draag geen juwelen om je vingers en polsen
  4. Hou je nagels kort en proper en vermijd nagellak als je aan het koken bent voor Klaar is Kees
  5. Bind lange haren samen 
  6. Rook niet tijdens het koken

Wat doe je met huisdieren die maar al te graag komen kijken naar jouw bakkunsten?

  1. Kuis je aanrecht voor je begint te koken
  2. Hou je huisdieren in een aparte kamer tijdens het bereiden van de maaltijden
  3. Pas nadat de maaltijd is ingepakt, mogen je huisdieren de keuken weer in
  4. Hou je huisdieren best apart wanneer jouw klant de maaltijd komt halen

Bovenstaande tips zijn cruciaal als je voedselveilig aan de slag wil gaan. Hou er echter rekening mee dat deze tips niet helpen wanneer je ziek bent. Dan laat je best 48uur tussen de vaststelling van ziekte (ook bij huisgenoten) en het koken om besmetting tegen te gaan. Succes! 

Onderstaande blogs interesseren jou misschien ook?

Zoek je Maaltijden-specialist

Wil je bijverdienen als HomeChef?

Registreer jezelf als HomeChef

Registreer je nu
2
Openstaande klussen
0
Afgewerkte klussen