afbeelding Tips om je huishouden beter te organiseren!
07/06/2018

Tips om je huishouden beter te organiseren!

Zo organiseer ik mijn huishouden!

1) Laat je kinderen meehelpen

Laat jouw kinderen op jonge leeftijd meehelpen in het huishouden. Het zal misschien allemaal niet zo snel gaan

2) Maak een schoonmaakschema

Niet fan van schoonmaken en het huishouden doen? Dan kan een schema voor de schoonmaak helpen!
Brainstorm even over wat er elke week gedaan moet worden en verdeel het zo per dag. Zo zijn alle dagen overzichtelijk en ben je niet op je vrije dag alleen maar aan het poetsen of opruimen.
Heb je oudere kinderen dan kunnen zij prima deelnemen aan het schoonmaakschema. Je kan ze stimuleren door er een zakcentje aan te koppelen.

3) Werk elke dag een beetje was weg

Probeer elke ochtend een was in te steken, zo voorkom je dat je wasmand gaat uipuilen. Wat droog is vouw je onmiddellijk op.

4) Hergebruik handdoeken

Gooi niet telkens na een wasbeurt (tanden poetsen, douchen , in bad gaan) je handdoek in de was. Probeer minimaal drie dagen met je handdoek te doen. Je komt proper on der de douche uit? Waarom zou je dan elke keer opnieuw een propere handdoek nemen?
De natte handdoeken hangen we over het rek, zodat ze goed kunnen drogen en ze de volgende dag klaar zijn voor gebruik.

5) Bijhouden is de kunst

Probeer om de dag te stofzuigen en ga af en toe met een doekje over de wc. Zo voorkom je veel poetswerk!

6) Sorteren

Als je goed kan sorteren, bespaart het je een hoop tijd. Zorg ervoor dat de kinderen hun speelgoed per soort sorteren in verschillende bakken. Je kinderen kunnen op deze manier prima zelf opruimen.

Extra tip: Sorteer op voorhand je was bijvoorbeeld witte was in een witte wasmand, gekleurde was in de blauwe wasmand en donkere was in de zwarte wasmand. Zo wordt tip 3 'werk elke dag een beetje was weg' makkelijker.

7) Zorg voor een lege tafel en aanrecht

Veel rommel geeft je een onrustig gevoel! Zorg ervoor dat je tafel en aanrecht altijd leeg en schoon zijn. Vaak geldt de regel: hoe meer troep er ligt, hoe meer troep erbij komt.

8) Maak elke ochtend een rondje door het huis

Maak een toer door je huis en gooi rondslingerende was in de wasmand, laad de vaatwasser in, maak de bedden op, zorg ervoor dat de handdoeken netjes opgehangen zijn en pyjama's op de goede plek liggen. Alles ligt op zijn eigen plek en zo kan je de dag met een schone lei beginnen.

9) Kleine rommeltjes

Speelgoedjes die door de kamer slingeren, zijn de kinderen uitgespeeld? Laat ze dan opruimen! Vind je ergens jassen op de grond, schoenen in het midden van de living leg ze meteen op de correcte plaats. Je krijgt een opgeruimd gevoel als alles op de juiste plek ligt of hangt.

 

Andere blogartikelen:

Zoek je Huishoudhulp-specialist

Wil je bijverdienen als huishoudhulp?

Registreer jezelf als huishoudhulp

Registreer je nu
12
Openstaande klussen
2
Afgewerkte klussen