afbeelding Tuinonderhoud in het najaar
12/11/2018

Tuinonderhoud in het najaar

De dagen worden korter, de nachten kouder en het weer natter! Daar lijden ook jullie tuinen onder. Daarom is het belangrijk om ze helemaal winterklaar te zetten zodat ze in het voorjaar meteen tot hun recht komen. Contacteer je tuinman van Klaar is Kees snel zodat je voor de eerste vriestemperaturen je tuin weer netjes hebt. Lijkt het alsof er geen werk meer te verrichten valt in je tuin? Lees dan even onderstaande tips zodat je zeker bent dat je tuin de winter aankan!

  1. Bladafval verwijderen is cruciaal als je geen bruine vlekken in je gras en geen vervuilde vijver of verstopte dakgoot wil.
  2. Voor de tuinen met bomen, struiken, of braakliggende moestuinen zijn bladeren net wel belangrijk. Je tuinman kan ze verzamelen en samen met wat zand op deze locaties neerleggen. Dit zijn natuurlijke meststoffen en vormen dus een goede winterbescherming
  3. Het durft al eens stevig waaien dus loshangende takken kan je best uit je bomen laten verwijderen. Je wil geen schade aan je huis of auto, toch?
  4. Informeer ook altijd eens bij je tuinman of je planten bepaalde meststoffen kunnen gebruiken in de winter. Deze fungeren zoals een kom soep voor mensen: it keeps us warm.
  5. Sommige plantensoorten moeten nog een laatste keer gesnoeid worden voor de winter. Dit kan je best navragen bij je tuinman. Die weet vast van aanpakken!
  6. De maand november is ideaal om mossen en algen te verwijderen. Door veel regenval krijgen deze meestal een stevige groeischeut en ze ontsieren je tuin enorm
  7. Zieke planten verwijder je best voor de winter! Zo kunnen ze de nieuwe planten in het voorjaar al niet besmetten
  8. Laat je dakgoten nog eens schoonmaken! Het regent veel in ons land en tuinafval kan voor verstoppingen hebben gezorgd, maar niemand wil in de winter een ladder op
  9. Berg je buitenplanten die niet tegen de koude kunnen op en voorzie een warm en droog plekje. Je kan hiervoor gerust advies vragen aan je tuinman
  10. Tenslotte is dit het ideale moment om al je tuinmateriaal eens goed te laten reinigen. Je hebt het immers enkele weken niet meer nodig!

Bovenstaande tips doorgenomen en allemaal kunnen afvinken? Dan is jouw tuin helemaal klaar om de winter te trotseren! En anders weet je waar je een tuiman kunt vinden om deze taakjes af te werken: op KlaarisKees.be!

Zoek je Snoeien-specialist

Bijverdienen in 'Snoeien'?

Vind hier klussen

Bekijk hier onze klussen.

Registreer jezelf als

Registreer je nu
8
Openstaande klussen
6
Afgewerkte klussen