afbeelding Weetjes voor een gezonde huid!
08/06/2018

Weetjes voor een gezonde huid!

Een gezonde en goeduitziende huid, daar dromen we toch allemaal van? Hieronder geven we je enkele tips mee om je huid goed te verzorgen.

Beschouw je huid altijd als een gevoelige huid

Zorg ervoor dat je je huid elke dag goed reinigt, verzorgt en beschermt zonder je huid te irriteren.

Milde producten

Je huid minder irriteren? Dat kan door milde producten te gebruiken. In veel producten zitten ingrediĆ«nten die te agressief zijn voor de huid. Sterke producten kunnen de huid fragiel maken, waardoor je meer irritaties of vormen van acne kan krijgen. Dit gebeurt door stoffen zoals uitdrogende alcohol. Ze lossen niet alleen vet en vuil op maar ook de goede vetten die op je huid zitten waardoor de huid uitdroogt. Als je een droge huid hebt gaat je huid meer talg produceren en dit zorgt dan weer voor puistjes. Ook de parfum in producten die een lekker geurtje geeft, kan irriterend werken.

De manier waarop je je huid verzorgt

Irritaties opwekken doe je vaak onbewust. Je huid met zachtheid behandelen is dus de boodschap! Als je je na de douche droogwrijft met een handdoek, gebruik dan liefst een zachte handdoek. Wrijven is eigenlijk slecht want je trekt aan je huid. Het beste dat je kan doen is jezelf droog deppen. Hetzelfde probleem heb je met watjes. Als je watje niet helemaal nat is met het product, ga je opnieuw trekken aan je huid. Breng het product ook steeds aan met propere handen. Als je jouw handen niet op voorhand hebt gewassen, kan je bacteriĆ«n overbrengen op je gezicht. Hierdoor kunnen er weer puistjes optreden.

Slapen met make up is enorm slecht, hierdoor kan je infecties veroorzaken. Wanneer je je huid gaat wassen doe dit dan ook met lauw water! Dit is het allerbeste voor je huid.


Lees ook andere blogberichten:

Zoek je Beauty, wellness en mode-specialist

Wil je bijverdienen als Wellness therapeut?

Registreer jezelf als Wellness therapeut

Registreer je nu